KENELLE HAMPAIDENVALKAISU SOPII?

- Kaikkien hampaat tummuvat ajan kuluessa.

- Hampaiden valkaisu sopii kaikille, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta: Hampaiden valkaisua ei suositella raskaana oleville, imettäville äideille, lapsille tai henkilöille, joilla on ien- tai hammassairaus, sekä joilla on läpikuultavat hampaat.

- Valkaisu ei tehoa paikka-aineisiin,keraamisiin kruunuihin eikä proteettisiin hampaisiin.

Tärkeää ennen hampaiden valkaisua!

-  Hammaslääkärin tarkastuksessa on hyvä käydä ennen valkaisua tai viimeisestä tarkastuksesta enintään 6kk aikaa.

Hampaiden ollessa sensitiiviset (vihlovat) suosittelemme sensitiivisen hammastahnan käyttöä aamuin illoin.

Toimenpidepäiänä: Ei saa käyttää antiseptistä suuvettä esim. Klooriheksidiiniä (Corsodyl, Paroex värjää hampaat, kielen ja limakalvot) Hampaiden ollessa sensitiiviset tai hampaita narskutellaan öisin, suositellaan happamien juomien esim. viinin, tuoremehujen, energiajuomien, sitrushedelmien käytön välttämistä.

- älä käytä hammastahnaa aamupesun yhteydessä.

- 1-2 tuntia ennen toimenpidettä Hampaiden sensitiivisyyden ehkäisemiseksi on hyvä ottaa särkylääke - ibuprofeeiinipohjainen pakkauksen ohjeen mukaisesti.

- Ennen hoitoon tuloa on hyvä ruokailla, sillä hampaiden valkaisun jälkeen ei saa nauttia muuta kuin vettä kahteen tuntiin.

Hampaiden valkaisun jälkeen:

- Ole syömättä 2 tuntia, juo vain vettä.

- Seuraavat 4 tunta: ei suositella tupakkatuotteita, happamia ravintoaineita (pH alle 5,5) värjääviä ravintoaineita: kahvi, tee, cola-juomat, energiajuomat, puna/valkoviini tai muita alkoholituotteita, suklaa, salmiakki, lakritsi, soija, ketsuppi, punajuuri, porkkana, paprika, curry, marjat (mustikka, mansikka ym), omena, greippi,ananas, papaija, kiiwi ja merilevä, sooda/kivennäisvesi, etikkapohjaiset tuotteet (balsamiviini) suolakurkku yms.

- Hammastahna ei saa olla VÄRJÄÄVÄÄ tai sisältää SODIUM BICARBONATEA.

- 7 päivää valkaisun jälkeen: Älä käytä värjääviä kemiallisia suunpuhdistustuotteita tai antiseptisiä suuvesiä (Corsodyl,Paroex, Listerin)

Hampaiden valkaisn jälkeen hampaat saattavat olla yliherkät kylmälle ja kuumalle.

Hampaiden herkkyys menee ohi 1 vuorokaudessa. Joskus hampaissa olevat kiillehäiriöt esim. Vaaleat laikut nousevat esille valkaisun jälkeen, epätasaisuudet tasoittuvat kahden viikon aikana.

Valkaisutuloksen tukemiseksi suosittelemme, että suu puhdistetaan huolellisesti (myös kielen harjaaminen) ja suuta huuhdotaan vedellä aina, kun on nautittu värjääviä ravintoaineita.

Hampaiden valkaisu ei muuta hampaan omaa rakennetta!

MUISTA PUHDISTAA HAMPAASI HUOLELLISESTI!

Valkaisutulosta on hyvä ylläpitää säännöllisillä ylläpitovalkaisuilla ja hammaskiven sekä värjäymien poistolla.

 

Suuhygienistinpalvelut Shine

Suuhygienisti Maire Uuttu

puh. +3584 4238 4204

www.nettiaika.fi/Shine

www.shgshine.fi